Immpact

Kom jij ons Sales team versterken? Ontdek onze vacatures hier

Vastgoedexperts verwachten een sterke heropleving van de markt voor investeringsvastgoed in de komende jaren.
Volgens hen is de huidige situatie ideaal voor investeerders die op zoek zijn naar een hoog rendement met beperkte risico’s.


Een goed huurappartement kan nu al een hoog nettorendement opleveren, dat de opbrengst van andere veilige beleggingsopties, zoals de staatsbon, overtreft.

"De vraag naar huurwoningen blijft stijgen, mede door de schaarste aan betaalbare woningen en de toenemende voorkeur voor huren onder jongere generaties," aldus een toonaangevende vastgoedanalist. “Dit zorgt ervoor dat huurprijzen omhoog gaan, wat resulteert in hogere opbrengsten voor investeerders.”

De experts wijzen erop dat een huurrendement van 3 à 4% vandaag al gehaald wordt, tel daarbij een voorzichtige meerwaarde op van 3% per jaar en je komt snel aan 6 à 7%, met het vooruitzicht dat het nog veel gaat stijgen de komende jaren.  Een appartement van 300.000€ (alle kosten inclusief) brengt je al gauw 800 à 900€ per maand op, zonder de meerwaarde te rekenen!

Ondanks de aanhoudende economische onzekerheid door inflatie en stijgende rentevoeten, zien de experts geen reden voor bezorgdheid. “De vastgoedmarkt biedt nu al een stabiele en zekere belegging, en gezien de vooruitzichten is het te verwachten dat investeringsvastgoed nog aantrekkelijker zal worden.”

Kortom, uitstekend gelegen vastgoed is altijd een veilige en slimme investering. Immpact kan vandaag de projecten tonen waar je morgen het meeste rendement uit haalt.

Ontdek onze projecten via www.immpact.be/nl/projecten!