Immpact

Kom jij ons Sales team versterken? Ontdek onze vacatures hier

Tekende u vorig jaar in op de Belgische staatsbon voor één jaar? Dan komt op 4 september 2024 uw geld weer vrij. Dat kapitaal zal dus, samen met de intrest, op uw rekening verschijnen. Heel wat Belgen beslissen over wat ze met dit vrijgekomen geld zullen doen. Het opnieuw investeren van dit kapitaal is essentieel om rendement te blijven genereren.


Waarom is vastgoed een slimme keuze?

Kiezen voor een rendabele vastgoedinvestering is een goede optie om dit geld op een veilige en voorspelbare manier te laten renderen.

Stabiel verhuur rendement.
Vastgoed biedt doorgaans een stabiel en aantrekkelijk rendement. In tegenstelling tot aandelenmarkten, die volatiel kunnen zijn, hebben vastgoed huurmarkten de neiging om meer consistent te presteren. Er is een duidelijk tekort aan betaalbaar en energiezuinige nieuwbouwappartemenetn. Over het algemeen wordt een bruto huur-rendement aangenomen in België tussen 3% en 4%. De Belgische vastgoedmarkt presteert consistent en is weinig volatiel.

Tastbare waarde
Vastgoed heeft een intrinsieke waarde die niet zomaar verdwijnt. Het biedt een fysieke, tastbare investering die niet alleen kan worden verhuurd of verkocht, maar ook gewoon kan worden gebruikt en zo voorziet in één van de basisbehoeften. Een unicum voor investeerders.

"
Een potentieel rendement van 6% tot 8% is realistisch.

Waardestijging op de lange termijn (aanname 3-4%)
Historisch gezien stijgen vastgoedprijzen op de lange termijn. Hoewel er periodes van prijsdaling kunnen zijn, is de algemene trend over de decennia heen stijgend. Sinds begin 2000 zijn residentiële vastgoedprijzen zelfs meer dan verdubbeld. Een dalende rente is hier een oorzaak van, maar in België kennen we vooral een constante vraag die groter is dan het aanbod en zijn er verschillende fiscale stimulansen. Een potentieel rendement van 6% tot 8% is realistisch.

Belastingvoordelen
Investeren in vastgoed kan ook verschillende belastingvoordelen met zich meebrengen, zoals aftrekbare kosten en verminderde belastingtarieven op huurinkomsten en verkooprechten.

Hefboomeffect 
Wanneer u als investeerder financiering aangaat om te beleggen in vastgoed, kan u profiteren van een waardestijging over de volledige waarde van het vastgoed terwijl slechts een deel van de aankoopprijs gefinancierd wordt door eigen vermogen. Uniek binnen de particuliere beleggingswereld.